dilluns, 12 de maig del 2008

Més de 2500 persones exigeixen la llibertat de Franki

Més de 2500 persones han participat aquesta tarda a la manifestació de Barcelona convocada pel SAT de Terrassa demanant la llibertat del Franki, jove egarenc empresonat per un delicte d'ultratge a la bandera espanyola. Ni la intensa pluja caiguda ni la forta presència policial, més evident a la plaça Sant Jaume, han desanimat als qui han volgut mostrar la seua solidaritat al Franki.Al final del acte polític que ha demanat la immediata llibertat del Francesc s'han llegit unes paraules d'ànim del mateix Franki des de la presó i s'ha estès una bandera espanyola al terra per posteriorment cobrir-la de fem.

Aquesta manifestació té com objectiu exigir l’alliberament immediat i sense condicions d’en Francesc Argemí, en Franki de Terrassa.
Aquests darrers dies hem observat com des de diferents àmbits (representants polítics, periodistes, programes de televisió i de ràdio...) es posicionaven en favor de la llibertat immediata del nostre company Franki. Entre aquests posicionaments públics, destaquem el de la Consellera de Justícia, Montserrat Tura, que és qui té la clau que pot obrir immediatament la porta de la presó que manté lluny de casa en Franki. La Consellera Tura reconeixia també la injustícia del cas i afirmava que ja treballava per a traure en Franki de la presó.
AMB AQUESTA MOBILITZACIÓ MANIFESTEM:- Que exigim la posada en llibertat, immediata i sense condicions, d’en Franki.
- Que hem esgotat totes les vies que ens dóna el sistema.
- I que només ens queda la mobilització al carrer.
Sabem que quan l’Estat vol, excarcera de manera immediata i sense condicions, els presos que els interessa.
La mobilització per tant, és per a nosaltres, l’únic camí.Aquest problema no l’hem creat nosaltres. Aquest problema l’ha creat una legislació derivada del franquisme on es prioritza la defensa dels símbols del Poder per sobre la llibertat d’expressió. Aquest problema l’ha creat l’Ajuntament de Terrassa acusant sense cap prova a en Franki pel sol fet que és una persona pública i compromesa amb els moviments socials i polítics. Aquest problema l’han creat uns jutges interessats en fer política des dels tribunals. Aquest problema l’ha creat el Govern Espanyol denegant l’indult. Aquest problema l’ha creat la Generalitat, callant primer i detenint i empresonant en Franki després.
PER UNA LLIBERTAT IMMEDIATA I INCONDICIONAL D’EN FRANKI
PER LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓPROU REPRESSIÓ ALS MOVIMENTS SOCIALS I POLÍTICS
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa -
Barcelona, 10 de maig de 2008