dilluns, 20 de juny del 2011

Comunicat de la Comissió Antifeixista 27 de Gener


AGRESSIÓ FEIXISTA A SANTA COLOMA

El passat dissabte 11 de juny, després de la presa de possessió per part de les noves regidores i regidors de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, els membres de Plataforma per Catalunya van protagonitzar el primer acte violent de la legislatura.

Arran de la concentració convocada a la Plaça de la Vila vers la ineptitud de la classe política, el número dos de PxC, el regidor Juan Gómez Montero, va donar un cop de puny a un ciutadà que li recriminava la seva actitud xulesca i provocadora amb les persones concentrades. Així mateix, els altres membres del partit xenòfob també es van mostrar agressius amb intents d’agressió i llençament d’objectes contra les persones presents.

No és el primer cop que Juan Gómez actua així, ja a la nostra ciutat compta amb denúncies per amenaces. Juan Gómez no és nou en el món institucional ja que ja va exercir de regidor per PxC a Manlleu, residint a El Prat de Llobregat – on també viu actualment-, i havent format part, també, del partit ultradretà “Estado Nacional Europeo” un partit que segueix l’essència del nazisme i es manifesta com a ultranacionalista europeu i espanyol essencialista.  D’altra banda, es sap de l’existència de fotos prou reveladores d’aquest individu fent la salutació feixista braç en alt i com a decorat de fons l’esvàstica i altres símbols feixistes. És un nazi obertament declarat.

Al llarg de la seva història, els moviments socials, entitats i veïns/veïnes de Santa Coloma ens hem mostrat reivindicatius i exigents en les peticions a les institucions, rebutjant qualsevol tipus d’actitud discriminatòria. Tot el contrari que Plataforma per Catalunya que amb plamflets i discursos que fomenten el racisme i la xenòfobia, enfronten el veïnat.

Des d’aquest posicionament de rebuig al feixisme, condemnem les agressions comeses pels regidors de PxC vers la ciutadania i exigim un pronunciament de tots els partits polítics per tal que rebutgin aquesta agressió, que farem arribar a través de la presentació d’una moció al proper Ple municipal.

COMISSIÓ ANTIFEIXISTA 27 DE GENER
Gramenet de Besòs (Santa Coloma de Gramenet), 17 de juny de 2011