dilluns, 9 de gener del 2012

Gramenet: Obrera i Antifeixista


CONVOCATÒRIA MANIFESTACIÓ CONTRA EL FEIXISME

Un any més, d'ençà que el 2001 va intentar manifestar-se pels carrers de la nostra ciutat, Gramenet de Besòs, el grup d'extrema dreta espanyolista AJE (Asociación Juvenil Española) per commemorar l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat en la data del 27 de Gener, un grup de persones i entitats fem un seguit d'actes en rebuig al feixisme i al ra...cisme entorn a aquesta data, per tal d'homenatjar als i les lluitadores antifeixistes.

El 2001 Gramenet va impedir, amb una contra-manifestació antifeixista, que els feixistes es manifestessin a la nostra ciutat. Des de llavors, cada any s'han fet xerrades, concentracions, exposicions, concerts, etc. en la lluita per la recuperació de la memòria històrica; l'any passat s'aconseguí, fins i tot, homenatjar amb el nom d'un Jardí a José Berruezo Silvente, al barri de Riu Nord.

Aquest any tornem a sortir al carrer. Aquesta vegada, però, la convocatòria té més sentit que mai. Com totes segurament sabreu, des del passat 22 de maig de 2011, arran dels resultats de les eleccions municipals, els feixistes, racistes i xenòfobs han augmentat en presència a l'Ajuntament. Hem passat de tenir a 3 regidors del PP, a tenir-ne 5, a més de 3 nous regidors de Plataforma per Catalunya (PxC). Des d'aquesta data, les actuacions i discursos racistes s'han anat implantant a la ciutat amb el ja conegut lema “Primero los de casa”. I és per això, per tal de fer memòria, i dir que tots i cadascuna de nosaltres hem vingut, o coneixem algun familiar que ho ha fet, des d'un altre lloc de Catalunya, de l'Estat, del món...i que això no s'ha d'oblidar.

Enguany, entorn a la data del 27 de Gener, realitzarem una manifestació a la qual us convidem a participar, fer-ne difusió, etc: una manifestació que es realitzarà dissabte 28 de gener de 2012 a les 12h sortint de la Plaça de la Vila i amb el lema ”GRAMENET: OBRERA I ANTIFEIXISTA”. Volem que sigui una manifestació massiva, que doni una resposta contundent en la lluita contra PxC i el conjunt del feixisme i el racisme; deixar clar que Gramenet de Besòs és una ciutat d'esquerres. També aprofitem per informar que aquesta manifestació serà l'inici d'una campanya que realitzarem la Comissió Antifeixista 27 de Gener contra l'extrema dreta amb diferents actes durant tot l'any.

CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME, UNITAT I LLUITA! NI UN PAS ENRERA! GRAMENET: OBRERA I ANTIFEIXISTA!

Comissió Antifeixista 27 de Gener