Qui som?

L’Assemblea de Joves de Gramenet de Besòs (AJGB) és un col·lectiu del jovent crític, d'esquerres i anticapitalista de la ciutat que lluita, amb voluntat unitària, per aconseguir una societat igualitària, de justícia social i en contra de valors feixistes, racistes, sexistes...

L'AJGB és una eina de i per a joves inquiets i compromesos en l’autoorganització contra els poders establerts. Som joves que ens organitzem per canviar les coses: elevar la consciència social dels joves i, també, assolir objectius concrets a la nostra ciutat en tot allò que ens interessa i ens preocupa com a joves.

Som joves i som rebels. Rebels en el sentit literal del concepte, és a dir, "que refusem l’obediència a una autoritat constituïda”, a l’autoritat del sistema que explota els humans i a la d’aquells que el legitimen, activament o per omissió.

Entenem que els joves som subjecte polític, que tenim coses a dir i a fer sobre el que passa a la nostra ciutat i al món. Volem superar les limitacions imposades pel poder adult i la seva condescendència paternalista i demostrar la capacitat d'autoorganitzar-nos i autogestionar-nos de manera crítica i constructiva. Per això, donem molta importància a la formació com a via d'adquirir consciència a través de l’assimilació de les contradiccions del sistema classista i sexista imperant.

Intentem donar resposta a les necessitats del jovent de Santa Coloma, en aspectes tan diversos com la formació, l’habitatge, l’ocupació, l’oci, espais de socialització i de desenvolupament de projectes, espais d’intervenció política, etc. mitjançant l'organització, la mobilització al carrer i la creació d'alternatives.

Intentem, també, teixir complicitats amb tots aquells que treballen a la nostra ciutat per una societat millor, ja sigui des de l’activisme polític, l’acció social, el voluntarisme solidari, la cultura popular o l’esport.

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres, escriu-nos a ajgb@ara-santacoloma.com, busca’ns a facebook o twitter, o visita’ns a jovesgramenet.blogspot.com

Físicament, ens pots trobar a l’Ateneu Popular Júlia Romera (c/Sant Ramon, 51) o al Local Social Krida (c/Beethoven, 7).
Per a més informació, escriu-nos a: ajgb@ara-santacoloma.com