dimarts, 1 de novembre del 2011

l'Esberla: nova publicació de l'AJGB


Des de l’Assemblea de Joves de Gramenet, ens plau presentar-vos, l’Esberla, la nova publicació que sortirà al carrer aquest mes de novembre i que podreu llegir mensualment. La revista serà gratuïta i es repartirà per biblioteques, centres cívics, instituts, casals, etc. També estarà disponible en format digital al nostre blog.

El nom de la publicació és una metàfora que mostra quina és la nostra intenció amb aquest projecte: una esberla és el tros d’una cosa que es desprèn en produir-se una ruptura pel lloc que ofereix menys resistència. Aquest butlletí és una esberla, un fragment que hem arrancat, aprofitant les esquerdes que deixa el sistema, d’aquest món de (sobre)informació desinformadora.

Mitjançant aquesta petita publicació autogestionada volem mostrar els nostres diferents punts de vista sobre la realitat, interpretar aquesta realitat que ens envolta per poder transformar-la d’alguna manera, volem despendre’ns d’aquest món on les retallades són “un sacrifici que hem de fer” -els de sempre- “per sortir de la crisi”, volem despendre’ns d’aquesta idea que els joves no tenim prou experiència per ser partícips de les nostres vides, volem esquerdar la idea que “els immigrants són els culpables de tots els mals de la societat”.

Volem recuperar el paper com a espai de crítica, debat, reflexió i sobretot informació, perquè la informació ens fa més lliures. Volem encetar aquest projecte de tots i totes, unes pàgines en les quals puguem parlar de l’actualitat de la nostra ciutat i del món, descobrir racons propers desconeguts per a moltes a la secció Gramenet pam a pam, escoltar altres experiències mitjançant l’Entrevista, ...

En definitiva, som l’Esberla, allò que és desprèn del sistema establert fruit dels seus punts febles, de les seves contradiccions. I hem arribat per capgirar la realitat.

Aquí podeu veure ja el primer número de la revista en format digital.

Així mateix, us volem convidar a la presentació de la publicació que es farà aquest divendres 4 de Novembre a les 19 h. al L.S. Krida (c/Beethoven, 7). En acabat hi haurà sopar per a l’autogestió de la revista.