dijous, 4 d’abril del 2013

Moció en rebuig a la imposició de sancions arbitràries a manifestants rebutjada

El passat dimarts 2 d'abril l'Assemblea de Joves de Gramenet de Besòs (AJGB) va presentar una moció al ple de l'ajuntament en rebuig a la imposició de sancions arbitràries a manifestants a Santa Coloma de Gramenet.

La moció comptava amb l'adhesió de les següents entitats:

AMPA Riera Alta
Alerta Solidària
ARA! Assemblea Popular de Gramenet
Arran Gramenet
Assemblea de Joves de Gramenet de Besòs
Assemblea Groga Gramenet
Casal de Joves El Lokal
Comissió Antifeixista 27 de Gener
Comissions Obreres del Barcelonès
Coordinadora Obrera Sindical
Federació d’AMPAs de Santa Coloma de Gramenet
Local Social Krida
Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Vivenda - Gramenet
Rereguarda en moviment
Secció Sindical CGT Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Sindicat d'Ensenyament de la CGT
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Finalment la moció fou rebutjada amb una diferència de dos vots, comptant amb els vots a favor de Gent de Gramenet i ICV-EUiA, els vots contraris de CiU i PP i l’abstenció del regidors del PSC.

A la moció es denunciava la injusta situació d’un company de l’AJGB que sense haver estat identificat ha estat sancionat amb una multa de 1500 euros com a suposat promotor d’una manifestació convocada per l’AJGB que no fou comunicada a l'administració. Aquesta mobilització va ser anunciada de forma extensa a través de xarxes socials, cartells etc. i es difícil de creure que va alterar greument l'ordre públic, com exposa la sanció, ja que només va tallar un carrer durant uns 20 minuts comptant amb la intervenció de la policia local en el control del trànsit.

El que més sorprèn de la situació, és que malgrat la presència policial, ni el company sancionat ni cap altre membre de l’AJGB va ser identificada durant el transcurs de la mobilització i això porta a sospitar de la possible existència de fitxers policials de caire polític.

La sanció administrativa imposada a l’AJGB no és un cas aïllat a la ciutat, també a causa d'un tall durant la vaga general un altre company de la ciutat ha rebut una sanció administrativa de 500 euros.  Alerta Solidària, organització anti-repressiva, parlava ja al mes de novembre de 13 casos idèntics als de Gramenet arreu dels Països Catalans.

Aquest tipus de sancions poden suposar un greu daltabaix per a les organitzacions que les reben, ja que es tracta de col·lectius autogestionats i les multes poden afectar a la seva activitat.

A més, es tracta d'un intent de criminalitzar la dissidència, aquelles persones i col·lectius que en desacord amb les polítiques neoliberals dels diferents governs alcen la veu i surten al carrer.

Imatges de l'acció que va fer l'AJGB el passat 25 de març per donar a conèixer el cas: