dilluns, 12 de novembre del 2012

#14N #vagageneral NO PAGAREM EL DEUTE DELS BANCS!

  
14N - VAGA GENERAL ANTICAPITALISTA

Contra el pagament del deute
Per la defensa dels drets socials i laborals i les llibertats
Pel repartiment del treball i la riquesa
Per una economia al servei de les persones

 Convocatòries:

DIMARTS 13 DE NOVEMBRE:

- 20h Marxa de Torxes a Plaça del Rellotge (Fondo)

DIMECRES 14 DE NOVEMBRE:

- 10h Fòrum obert a Plaça de la Vila
- 12h MANIFESTACIÓ UNITÀRIA a la Plaça de la Vila
- 15h Marxa a peu cap a Barcelona (es queda a Plaça de la Vila i ens anirem juntant amb altres barris com Sant Andreu, Nou Barris, etc.)
- 18h MANIFESTACIÓ: "Contra l'Europa del capital. No devem, no paguem" a Jardinets de Gràcia (Barcelona)

...i més encara per concretar!


MANIFEST d'ARA! Assemblea Popular de Gramenet

Altre cop se’ns crida a la vaga. 1 de cada 4 de nosaltres no la podrà fer perquè està a l’atur. El panorama del país és desolador. Cada dia som més pobres. Els governs d’Espanya (abans PSOE i ara PP) i el de Catalunya (CiU) l’única política que tenen és salvar bancs i pagar el deute que té l’estat. A això li diuen austeritat. Amb l’austeritat és el poble qui paga la crisi i els rics, que són els que l’han causada, es fan cada cop més rics. Al 2010 cada ciutadà va pagar prop de 1900 € per rescatar bancs, mentre que els bancs fan fora de casa seva cada dia a més de 500 famílies. Per això molts diem que aquesta crisi és una estafa.

Cada dia a la tele ens parlen del deute. Va creixent i cal fer el que sigui per pagar-lo. Perquè els deutes, és clar, s’han de pagar. Així s’explica que el darrer any l’estat gastés 39.000 milions en pagar el deute i només 9.000 en serveis socials. Cal dir que, l’estat espanyol des de l’any 1990 porta pagats 200.000 milions només en interessos del deute. El problema és gros i la injustícia és enorme: el Banc Central Europeu presta diners a la banca privada a l’1% i la banca privada presta als estats al 6%. O sigui que els estats d’Europa estan regalant diners a la banca privada, la banca privada els presta amb un interès alt als estats i aquests dediquen bona part dels diners a salvar bancs. I mentrestant nosaltres patint les retallades a la sanitat, a l’ensenyament, l’atur, la pujada de l’IVA... A més, per mantenir el poble a ratlla l’estat practica detencions i multa als qui aixequen la seva veu contra la injustícia.

I per pagar el deute acabaran baixant les pensions i la prestació d’atur. Però el deute de les famílies només és el 20% del total, mentre que el dels bancs i constructores és el 60%. Nosaltres en hem endeutat per pagar la hipoteca del pis que constructores i bancs ens venien a preus d’or. Ells han especulat i han perdut. Si cal, que tanquin els bancs amb pèrdues. Que paguin ells, no nosaltres.

Els rics cada cop són més rics. Com és possible? Acomiaden treballadors amb facilitat (Reforma laboral), abaixen els sous i a penes paguen impostos. L’estat espanyol és l’estat europeu on hi ha més diferència entre rics i pobres. A Catalunya un 28% dels nens viuen a famílies pobres. Si vius als barris rics de Barcelona, l’esperança de vida és de 81 anys. Si vius en un barri obrer, l’esperança de vida cau fins als 73 anys. Ens roben anys de la nostra vida!

Si no els aturem acabaran amb nosaltres, ens portaran a la misèria i a la pèrdua total dels nostres drets. Hi ha més raons que mai per a fer vaga. I les vagues serveixen, sobretot si són massives. La lluita és la principal eina que tenim les treballadores i treballadors per defensar-nos.

PER TOT AIXÒ, TOTHOM  A LA VAGA EL 14 DE NOVEMBRE

Novembre de 2012 - ARA! Assemblea Popular de Gramenet

www.ara-santacoloma.com

Arxiu del blog